SON EKLENENLER

Yargı paketi Meclis'e sunuldu! Yabancı devletler adına suç işleyenlere 7 yıl hapis

AK Parti 22 maddelik yeni bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. Teklifte, yabancı bir devlet adına Türkiye’de suç işleyenlerle ilgili ceza hükümleri de değişti.
19 Ekim 2024 08:47

>> Noterlikler, hafta sonu çalışabilecek. Noterlik ücret tarifesinde gerekli görülecek değişikliklerin her yıl Mart ayı yerine, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yapılacak. Noterlerdeki işlemlerden alınan ücretlerinin kredi kartı ile ödenebilmesinin yolu açılıyor.

>> Araç sicil ve tescil sisteminde yer alan bilgilerin kişi ve kurumlarla paylaşılması karşılığında sorgu başına Türkiye Noterler Birliğince 2 lira işlem katılım payı alınacak. Bu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

>> Boşanma davasının reddine dair verilen kararın kesinleşmesinin ardından ortak hayatı yeniden kuramayan çiftler, evlilik birliğinin temelden sarsılması durumunda, eşlerden birinin istemi üzerine boşanma davası açabilecek. Bu süreçte gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek. 

>> Teklifle, casusluk faaliyetleriyle etkin mücadele amacıyla TCK’de yeni suç ihdas ediliyor. Bu kapsamda, TCK’nin ‘Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk’ bölümüne eklenen yeni hükümle, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenlerin 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenleniyor. Suçun, millî güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler ile proje, tesis ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenmesi hâlinde verilecek ceza bir kat artırılacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu düzenlemenin ‘Etki ajanlığı’ ile ilgisi olmadığını belirterek, “Bunun farklı kavramlarla alakası yoktur. Türkiye’de başka bir istihbarat örgütünün lehine, çıkarına açıkça suç işleyenlerin cezalandırılması öngörülüyor” dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER