SON EKLENENLER

TSK'dan net mesaj: 3. Dünya Savaşı'na hazırız

Bakan Fidan kritik görüşmede "savaş yayılabilir" sözlerini yineledi
28 Haziran 2024 08:32

Financial Times İsrail'in Lübnan'ı da savaşa çekerek Orta Doğu'yu yeniden şekillendirmek istediğini yazdı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın III. Dünya Savaşı’yla ilgili risk açıklamasını değerlendiren Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) savaşa hazır olduğunu söyledi.

AB ülkelerinden Rusya'ya karşı çarpıcı hamle! Büyük savaş korkusu dünyayı sardı

Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan MSB kaynakları, savaştan ne anlaşıldığının önemine dikkati çekerek, şu anda “bulanık savaş” denilen bir durumun hâkim olduğuna işaret etti.

MSB kaynakları, I. ve II. Dünya Savaşı gibi bir savaş riskinin her zaman olduğunun altını çizerek “TSK her türlü risk ve tehdide karşı hazırlığını yapmaktadır. Her türlü ihtimale ilişkin sürekli olarak planların güncellemesi gerçekleştirilmektedir.

Financial Times İsrail'in Lübnan'ı da savaşa çekerek Orta Doğu'yu yeniden şekillendirmek istediğini yazdı

Türkiye, herhangi bir savaş durumuna en hazırlıklı ülkelerden biridir. Dinamik ve hareketli bir ordumuz var. Türk Silahlı Kuvvetleri kendi planlarını yapmış lojistiğini test etmiş bir ordudur. Üçüncü Dünya Savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez, ama ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir” dedi.

3. Dünya Savaşı'nda saflar belli oluyor: Hamleler art arda geldi

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlara da değinen MSB kaynakları “Pençe-Kilit Harekâtı ile bugüne kadar elde ettiğimiz alan hakimiyetini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştiriyor, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapatıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bakan Fidan kritik görüşmede "savaş yayılabilir" sözlerini yineledi

Kaynaklar, Mehmetçiğin Irak’ın kuzeyindeki bazı meskun mahallerde kontrol noktaları oluşturduğuna dair iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

YEŞİM ERASLAN

 

TÜRKİYE GAZETESİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER