SON EKLENENLER

Yemeksepeti çalışanları sendikalaşıyor

2015 yılındaki satın almanın ardından Alman şirketi Delivery Hero tarafından satın alınan Yemeksepeti çalışanları sendikalaşmaya hazırlanıyor.
16 Ocak 2021 12:03

2015 yılındaki satın almanın ardından Alman şirketi Delivery Hero tarafından satın alınan Yemeksepeti çalışanları sendikalaşmaya hazırlanıyor.

Bloomberg sitesinin haberine göre, gıda teslimatı sektöründe çalışan Yemeksepeti’nin 6 bin işçisinin yüzde 40’ı Nakliyat-İş’e (Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası) üye olmaya çok yaklaştı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Haftaya işçileri temsil etmek üzere resmi başvurumuzu tamamlayabiliriz” ifadesini kullanırken, sendikaya üye olmak isteyen işçi sayınının giderek arttığı vurgulandı.

Küçükosmanoğlu, sendikalı olmaya hazırlanan çoğu işçinin yiyecek ve gıda teslimatı görevlerinde ve depolarda çalıştığını, işçilerin daha iyi çalışma koşulları ile maaş istediğini aktardı.

Değerlendirmelere göre, gıda teslimatında Türkiye’de en fazla pazar payına sahip olan Yemeksepeti’ndeki sendikalaşma, diğer online ticaret şirketlerini de etkileyebilir.

Berlin merkezli Delivery Hero, Yemeksepeti.com’u 2015 yılında 589 milyon dolara satın aldı. Şirket, Türkiye’yi Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki en olgun gıda dağıtım pazarı olarak adlandırıyor, ancak mali raporlarında ülke bazında bir dağılım göstermiyor .

Kaynak:BLUMBERGHT

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER