SON EKLENENLER

Vale hizmetlerine düzenleme

'İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25 Aralık 2020 08:51

Resmi Gazete'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzası ile yayımlanan yönetmeliğe göre, vale hizmeti verecek isyeri, vale hizmetini ruhsatına tali faaliyet olarak işletecek bunu yapmayan ise vale hizmeti sunamayacak. 

Vale hizmeti almaya zorlanmayacak

Valesi bulunan işyerleri, bu hizmet için kendilerine ait ya da kiraladığı otopark alanında yer göstermek zorunda olacak. En önemlisi ise müşteriler vale hizmeti için zorlanmayacak.  Vale noktalarında; vale hizmeti almanın zorunlu olmadığını belirten levha bulundurmak ise zorunlu olacak. Otopark alanlarında güvenlik kamerası zorunluluğu bulunacak. 

Vale görevlileri için ise aranacak koşullar da belirlendi. Vale görevlisinin, mesleki yeterlilik belgesine ve kullanılacak araç cinsine uygun sınıf sürücü belgesine sahip olacak. Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı işlenen suçlar, hırsızlık, uyuşturucu ve cinsel saldırı suçlarından mahkûm olanlar ile bu suçlardan hakkında kovuşturma bulunanlar, vale görevlisi olamazken son 5 yıl içinde bilinçli-taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışan, uyuşturucu  veya uyarıcı madde alarak ya da alkollü şekilde araç kullanan ve hız kurallarını ihlal ettiği için sürücü belgesi birden fazla geri alınan veya daimî olarak iptal edilen kişiler de vale olamayacak. 

Söz konusu yönetmelik 1 Temmuz 2021'de yürürlüğe girecek. 

CUMHURİYET

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER