SON EKLENENLER

Torba yasa teklifi Meclis'e sunulacak: Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal gaz desteği geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 1 Ekim 2022’de sunulması planlanan torba yasa teklifi ile şirketlerin, çalışanlarına bin liraya kadar doğal gaz desteği vermesi öngörülüyor.
23 Eylül 2022 07:22

1 Ekim’de TBMM’ye sunulması planlanan torba yasa teklifi içinde ekonomiye ilişkin önemli kararlar yer alıyor.  AK Parti tarafından hazırlanan düzenlemede şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi gündemde yer alıyor. Yasa ile icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki borçların tasfiye edilmesini de öngörülüyor.

Torba yasa teklifi Meclis'e sunulacak: Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal  gaz desteği geliyor - TGRT Haber

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda TBMM'de yeni torba teklif için mesai yapıldı.

Torba yasa teklifi Meclis'e sunulacak: Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal  gaz desteği geliyor - TGRT Haber

Torba yasa teklifinde icra ve vergi kanunlarında değişiklik öngörülüyor. Buna göre, iki bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası tasfiye edilecek. Düzenlemeden ise yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak. Düzenleme kapsamına dahil edilmesi planlanan borçlar arasında varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların devlet tarafından karşılanması da yer alıyor.

 Ferhat Erdemir 

TGRT HABER

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER