SON EKLENENLER

Memurların toplu sözleşme süreci bugün başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin birinci oturumu bugün saat 11:00'de başlayacak  
02 Ağustos 2021 10:10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri birinci oturumunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'daki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda saat 11:00'de başlayacağını açıkladı.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirledi. İki konfederasyon, hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulundu.

Konfederasyonların ortak talepleri arasında, tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesi, gelir vergisinin yüzde 15'ini aşan kısmının karşılanması gibi maddeler de yer alıyor.

Memur ve memur emeklileri için yarın yapılacak ilk toplantıyla başlayacak zam pazarlığı süreci, yasal olarak ağustosun üçüncü haftasında sona erecek.

MEMURLAR.NET

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER