SON EKLENENLER

Memur  Erbakan’ı arıyor

Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının 10'uncu yılında, Saadet Partisi tarafından düzenlenen anma programı siyasi parti temsilcilerini ve Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerini bir araya getirdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan yönelik övgü dolu sözlerle bahseden siyasi parti temsilcilerinin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Erbakan’ı tasfiye edenlerin bugün onu andıklarını söyledi.
28 Şubat 2021 15:47

MHP ve YRP programda yoktu

Törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın katılmadığı, AK Parti'yi temsilen Mahir Ünal'ın katıldığı görüldü.

Çeşitli partilerden siyasi isimleri bir araya geldiği anma programına;

  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,
  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,
  • HDP Eş Başkanı Mithan Sancar,
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal,
  • İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan,
  • Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren,
  • Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,
  • Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk,
  • Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan’ın katıldığı görüldü.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan'ın Genel Başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi’nden katılım sağlanmayan programda Erbakan’ın kişiliği ve siyasi mücadelesiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

 

Kılıçdaroğlu’na  imalı sözler

Programda Necmettin Erbakan’ı sağlığında tasfiye edilmesi gereken bir özne görenlerin bugün kendisini andıklarına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, O’nu indirmek için canhıraş bir şekilde uğraşan çakma emek örgütü liderlerinin, daha sonra milletvekili olarak arz-ı endam ettiklerini söyledi.

Yalçın’ın kastettiği "5'li çete" nin mimarlarından TÜRK-İŞ Başkanı Bayram Meral ile TESK Başkanı Derviş Günday CHP’den, DİSK Başkanı Rıdvan Budak ise DSP’den milletvekili olmuştu.

Erbakan’a yönelik tasfiye operasyonun aktörlerinden TÜRK-İŞ Başkanı Bayram Meral ile TESK Başkanı Derviş Günday CHP’den milletvekili olmasına yönelik iması üzerine gözler salonda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

Refah-Yol iktidarı döneminde memura yapılan maaş zamları hatırlatan Yalçın, “Erbakan Hocayı arıyorum. Koalisyon ortağının memur maaş zammıyla ilgili olarak “Hocam nereden vereceksiniz?” sorusuna “Biz önce vereceğiz, sonra bulacağız” şeklinde cevap verdiğini hatırlatan Yalçın, yoksula, fakire, memura, işçiye, esnaf ve çiftçiye o dönem sunulan imkânların unutulmadığını söyledi.

İşte Yalçın’ın o sözleri:

SENDİKA BÜLTENİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER