SON EKLENENLER

KORUYUCU GİYİM MALZEMESİ YÖNERGESİ BAKANLIK TAŞRA TEŞKİLATLARINA GÖNDERİLDİ.

Genel Yetkili sendika Kültür Memur-Sen'in , Kültür Sanat Hizmet Kolu çalışanları adına onlarca kazanıma imza attığı 6. Dönem Toplu Sözleşme maddelerinin en önemli hükümlerinden biri daha hayata geçiyor.
07 Ocak 2023 00:21

Kültür Memur-Sen Tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hizmet kolumuzdaki Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağlı ve İlgili Kuruluşlarının Taşra Teşkilatlarında Görev Yapan Personele Koruyucu Giyim verilmesi kazanımımızın Bakanlık Taşra Teşkilatları nezdinde uygulanmasına yönelik yönerge Bakanlık taşra teşkilatlarına gönderildi.

Bu yönergenin en önemli hususlarından biri de; Yönerge EK:1’deki listede yer almayan memur ve sözleşmeli personel de aynı usul ve esaslar çerçevesinde Koruyucu Giyim Malzemesi yönergesi 2. maddesinin 3. fıkrası gereğince koruyucu giyim malzemesinden faydalanması sağlanmıştır.

01.01.2022 tarihinden geçerli olacak şekilde yürürlüğe giren yönergeye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşra Teşkilatı personellerine verilecek koruyucu giyim malzemesinin 2022 yılı için olan kısmı ihale süreçleri tamamlanarak 2023 yılı ilk aylarında verilecek, 2023 yılı malzemeleri ise Eylül ayında verilecektir.

Koruyucu Giyim Malzemesi Kazanımı ile ilgili olarak; Devlet Opera ve Balesi’nin yönerge işlemi tamamlanmış personeline Koruyucu Giyim Malzemeleri verilmiştir. Türk Tarih Kurumu’nun (kazılarda görev yapan personel) yönergesi tamamlanmış ihale süreci devam etmekte olup, DÖSİMM ile Devlet Tiyatroları personeline verilecek koruyucu giyim yardımı malzemeleri için çalışmalar devam etmektedir.

Bu yönergelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, kazanım üretmenin ve hayata geçirmenin bizim işimiz olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Tüm kazanımlarımızı bizleri yetkili sendika yapan siz değerli üyelerimizden aldığımız güç ile gerçekleştirmekteyiz. Kazanımların üyelerimize, çalışanlarımıza, kurumlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

SENDİKA BÜLTENİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER