SON EKLENENLER

İstifa iddialarını akıllara getirdi

Cumhurbaşkanlığı'nın müdahalelerinin MEB'i hiçbir alanda inisiyatif kullanamaz hale getirdiği belirtilmiş, bakan Ziya Selçuk'un istifa ettiği, Erdoğan'ın da kabul ettiği iddia edilmişti.
04 Ağustos 2021 07:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS 2021) tercih tarihlerinin 20 Ağustos'a uzatıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, YKS tercih tarihlerini uzatma kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan "Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle 5-13 Ağustos olarak belirlenen YKS 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık. Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos'tan 20 Ağustos saat 23.59'a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum" ifadelerini kullandı.


Ancak eğitim alanıyla ilgili olan ve Milli Eğitim Bakanı'nın görev ve sorumluluğundaki YKS ile ilgili açıklamayı Erdoğan'ın yapması dikkat çekti. Bu gelişme, son günlerde Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa etmek istediği, Erdoğan'ın da bunu onayladığına dair iddiaları akla getirdi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçen hafta istifa ettiğini, Erdoğan’ın da bakanın istifasını kabul ettiğini iddia etmişti.

Cumhurbaşkanlığı'nın varolan müdahalelerinin, son dönemde bakanlığı hiçbir alanda inisiyatif kullanamaz hale getirdiği, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ile MEB arasında gerilimin sürekli büyüdüğü kulisi gündeme yansımıştı. Eğitime yönelik hemen her kararın bir süredir Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda alınmasının MEB’de rahatsızlık yarattığı belirtilmişti.

ARTI GERÇEK

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER