SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Fırsatçı emlakçıya ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı bu fırsatçılara karşı denetim başlattı. Konut piyasasındaki hareketlenmeyi fırsat bilen bazı emlakçılar, fiyatları birden artırınca Ticaret Bakanlığının radarına takıldı. Bakanlık, 117 emlak işletmesine 11 milyon 700 bin liralık ceza kestiğini açıkladı.
29 Eylül 2024 08:41

Geçen hafta sayfamızda satılık konut fiyatlarındaki canlanmayı yazmış ve fırsatçılara karşı uyarıda bulunmuştuk. Hatta bankaların faiz düşürmesi ile birlikte konut fiyatlarının yüzde 10-15 arttığına şahit olduk. Ticaret Bakanlığı bu fırsatçılara karşı denetim başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı yönündeki haberler üzerine, emlak ilan fiyatında fahiş artışına giden bir emlak işletmesine geçen hafta denetim yapmış ve 100.000 TL idari para cezası uygulamıştır. Eylül ayı içinde ilan fiyatlarında fahiş artışı yapan 117 emlak işletmesi daha tespit edilmiş olup, her bir emlak işletmesine 100.000 TL olmak üzere, toplam 11.700.000 TL idari para cezası uygulanmasına bugün itibarıyla başlanmıştır” denildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimlerin devam edeceği belirtilen açıklamada “Ticaret Bakanlığı tarafından, ilan platformlarındaki fiyat değişimleri yakından takip edilmeye devam edilecek olup, kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan ve ilan fiyatında fahiş artışa giden emlak işletmelerine gerekli idari cezaların uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

EMLAKÇILAR NASIL VERGİ ÖDÜYOR?

Hükûmet vergi kaçakçılığı konusunu ivedilikle gündemde tutuyor. Yalnızca büyük çapta işlenen suçlar değil, en küçük esnafın bile fatura ve fiş kesmesi gerektiği belirtiliyor. Fiş veya fatura almayan vatandaşa ceza dahi gündemde… Tam bu noktada dikkat edilmesi gerekilen bir sektör de emlakçılar… Türkiye’de kayıtlı 80 bin, kayıt dışı ise 500 bin emlakçı olduğu biliniyor. Emlakçılık yapan çoğu işletme, yapılan satış veya kiralamalarda fatura kesmiyor. Milyonlarca liralık bir pazarın olduğu emlakçılık sektöründe ciddi anlamda kayıp-kaçak bulunuyor. Maliye tarafında bu konu bir süredir dillendiriliyor. Emlakçıların kayıt dışı gelir elde etmeleri ile ilgili yakın zamanda bir çalışma yapılabilir.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

TÜRKİYE GAZETESİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER