SON EKLENENLER

Dünya devinin fabrikasında grev krizi

Senatör Sanders, dünyanın en zengin 9'uncu kişisi Buffet'a holdingine bağlı bir şirkette yapılan grev nedeniyle çağrı yaptı. Buffet, duruma ilişkin yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.
03 Ocak 2022 06:55

ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders ile dünyanın en zengin 9'uncu kişisi unvanına sahip iş insanı Warren Buffett, metal işçilerinin grevi yüzünden birbirine girdi. Buffett’ın holdingine bağlı bir şirkette 450 işçi üç aydır ücret pazarlığı nedeniyle grevde.

CNN International’ın aktardığı habere göre, sol kanat Senatör Sanders, BuffetT’a bir mektup yazdı. Sanders, Buffett’tan Berkshire Hathaway Holding'E bağlı olan Precision Castparts şirketinin bir üretim tesisindeki greve müdahil olmasını talep etti.

Buffett ise sahibi olduğu bir şirkette grevi çözmenin kendisine bağlı olmadığını söyledi.

SANDERS: İŞÇİLER ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR

Sanders, Buffett’a hitaben yazdığı mektubunda, “Şirketin çok iyi durumda olduğu bir dönemde, sizin tarafınızdan istihdam edilen işçilerin çocuklarını besleyip besleyememeleri veya sağlık hizmetlerine sahip olup olmayacakları konusunda endişelenmeleri için hiçbir neden yok” dedi. Buffett, “Bu çalışkan Amerikalıların yaşam standartlarının düşmesi için hiçbir neden yok. Senin ve Berkshire Hathaway’in bundan daha iyisini yapabileceğini biliyorum” dedi.

Şirketin çalışanlara ilk yıl maaşlarına zam yapılmayan sadece 2 bin dolarlık bir ikramiye ve ikinci yıl için yüzde 1 ve sonraki üç yıl için yılda yüzde 2 oranında ücret artışı teklif edildiği belirtildi. Ayrıca tatil süresinin azaltıldığı kaydedildi.

Sanders ise, bu teklifi “çirkin ve aşağılayıcı” olarak nitelendirdi.

BUFFETT: YAPABİLECEK BİR ŞEYİM YOK

Buffett ise Sanders’a verdiği yanıtta, yapabileceği bir şey olmadığını belirterek, “Şirketlerimiz kararlarıyla ilgilenir. Mektubunuzu Precision Castparts’ın CEO’suna iletiyorum, ancak ona herhangi bir eylem konusunda tavsiyede bulunmuyorum. İşinden o sorumludur” dedi.

Buffett, ABD’deki diğer zenginlerinin aksine kendisini işçilerle ve gelir eşitsizliği ile ilgilenen biri olarak konumlandırmıştı. Zenginler için daha yüksek vergiler talep eden Buffett, Forbes’un gerçek zamanlı verilerine göre şu anda 100 milyar doların biraz üzerinde olan servetinin çoğunu bağışlama sözü verdi.

ARTI GERÇEK

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER