SON EKLENENLER

Bingöl'e dikkat! 7'nin üzerinde bekleniyor

Bingöl Karlıova'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı geliyor ve 1600 km boyunca uzanan, dünyanın en aktif fay hatlarından biri. Zaten bizim ülkemizde büyük depremler ne zaman olmuşsa hep bu fay hattında meydana gelmiştir.
27 Temmuz 2024 08:01

Naci Görür Bingöl için uyardı: 7'nin üzerinde deprem bekleniyor

Bingöl Karlıova'da meydana gelen 4,2'lik depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Deprem yerinin endişe verici olduğunu belirten Görür, "Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. Bu 4.0'lük depremlerin bardağı taşıran son damla olabilir" dedi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde deprem meydana gelen 4,2 büyüklüğünde depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

AFAD, saat 18.27’de gerçekleşen depremin yerin 11,88 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtirken, Prof. Dr. Görür Karlıova için endişelendiren bir değerlendirmede bulundu:

"HER İKİ FAYDA DA DEPREM BEKLİYORUZ"

"Her deprem önemli ama halk nezdinde 5 ve 5'in üstü olmadıkça pek ilgi çekmiyor. Bir yıkıntı falan da olmaz. Hasar görülebilir. 4.1, 4.2 gibi bir depremin Karlıova'da olması neden canımızı sıkıyor.

"Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. Bu 4.0'lük depremlerin bardağı taşıran son damla olabileceği endişesi var. Karlıova'daki bardağı taşıtan son damla. Bu bölgede periyot verme çok zor. Birincisi 250 senedir deprem yok. Fayın ürettiği deprem zamanı dolmuş."

TÜRKİYE GAZETESİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER