SON EKLENENLER

3600 Ek Göstergede kapsam genişletildi.

MHP ve AK Parti milletvekillerinin sunduğu önerge ile ek göstergenin kapsamı genişletildi.
29 Haziran 2022 22:10

 Gelir Uzmanları, İl İstihdam Uzmanları, Mali Hizmetler Uzmanları, Defterdarlık Uzmanları, Vergi İstihbarat Uzmanları, İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanları, İl Göç Uzmanları, Ürün Denetmenleri, Gümrük ve Ticaret Denetmenleri, Sosyal Güvenlik Denetmenleri, Defterdarlık Uzmanları kadrosuna atanmış olanlar, Bölge müdür yardımcısı, İl müdür yardımcısı, ilçe müdürü, daire başkan yardımcısı, başkan yardımcısı, şube müdürü, sayman, şube müdür yardımcısı, müdür yardımcısı, sayman yardımcısı, hazine sayman yardımcısı, yüksekokul sekreteri, enstitü sekreteri, merkez sekreteri, kurum sekreteri, birlik sekreteri, savunma sekreteri, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, sivil savunma uzmanı kadrolarında bulunanlar, Diğer müdür ve başkan unvanlı kadrolar ile bunların yardımcılarının ek gösterge rakamları da 3600 olarak belirlendi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: 3600 Ek Göstergeye ilişkin hazırlanan yasadaki eksikliği, adaletsizliği ve konuyla ilgili kamu çalışanlarımızın talep ve beklentilerini karşılamak için yeni mesafeler alındı

GİH Sınıfı'nın (h) bendi ile yeni eklenen (ı) bendi kapsamında bölge ve il md yrd, ilçe mdr, daire başkan yrd, şube müdürü, sayman ve yardımcısı, şube mdr yrd., yüksekokul ve enstitü sekreteri, merkez, kurum, birlik, savunma, hazine sekreteri, sivil savunma uzmanı, diğer müdür ve başkan unvanlı kadrolarda bulunanların yardımcılarının ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi teklifimiz önerge ile komisyonda kabul edildi. Devamı ve tazminat yansıtma için müzakere sürüyor.

Türkiye Kamu-Sen başkanı Önder Kahveci: Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak gün boyunca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden “Ek gösterge” düzenlemesine ilişkin olarak kısmen olumlu sonuç aldık.

Ancak mücadelemiz bitmiş değil. 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanamayan diğer bütün kamu görevlilerimizin emekli maaşlarının yükseltilmesi için tazminat yansıtma oranlarının yükseltilmesi gerekiyor.

Gerek tasarının Genel Kurul görüşmelerinde gerekse sonraki süreçte tazminat yansıtma oranlarının da yükseltilerek ek göstergesi 3600’ün altında kalan kamu görevlilerimizin sorunlarını çözme gayretinde olacağız.

Kamu çalışanlarımız adına yürüttüğümüz çabamız her daim durmaksızın sürecektir.

 

SENDİKA BÜLTENİ

İNTERNET BASIN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER